Over Roy

Roy is geboren en getogen in het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen waar hij zich als jong jongetje al snel ontpopte als een sportman. Jarenlang in het weekend voetballen met zijn vriendjes, op latere leeftijd naar de sportopleiding ALO en in zijn vrije tijd training geven bij de lokale voetbalclub. Inmiddels is hij al een paar jaar succesvol fysiotherapeut. 

Terwijl hij deze werkzaamheden in Roelofarendsveen uitvoert, is hij zelf in Amsterdam gaan wonen. De grote stad is waar hij zich thuisvoelt. Er is altijd iets te doen: voetbal kijken in de kroeg, hardlopen door het Vondelpark, biertjes drinken met vrienden en eropuit met zijn vriendin Josine. Concerten bezoeken, uit eten gaan, samen genieten.

Juist, het leven lachte Roy toe. Helaas, lachte. Want Roy kreeg steeds vaker vage klachten die hij niet thuis kon brengen. En moe, hij was vooral zo moe. Maar wat wil je met zo’n druk leven? Een burn-out misschien? Wellicht oververmoeidheid… Enfin, een drieweekse vakantie in Nieuw-Zeeland moest rust brengen. Tijd voor elkaar, tijd om uit te rusten en tijd om bij te komen. Maar Roy bleef moe, en toen hij ook vreemde tintelingen in zijn been kreeg gingen de alarmbellen rinkelen. Het zal toch niet…?

Maar de klap kwam wel. Na enkele onderzoeken kwam de diagnose PPMS. Veel tijd om te treuren heeft Roy niet: er moet een strijd geleverd worden. En wel nu. Klik hier om te doneren.